برای مشاهده لیست مهدکودک ها روی منطقه کلیک کنید

روغن را از غذای کودکتان حذف نکنید

کودکان به دلیل بازیگوشی وقت زیادی رو دوست ندارند صرف وعده های غذایی کنند به همین دلیل خیلی از مواقع هنوز سیر نشده دست ازخوردن میکشند. برای چنین کودکانی میتوان بدون زیاد کردن حجم غذا و تنها با بالا بردن کالری هر وعده انرژی مورد نیاز کودک رو تامین کرد.
در اینجا به روشهایی جهت بالا بردن میزان کالری غذای کودکان بدون نیاز به افزایش حجم غذای آنها اشاره خواهیم کرد:
1- افزودن روغن یا کره:
افزودن روغن به غذای کودک به دلایل زیر توصیه می شود :
الف - میزان انرژی موجود در روغن در مقایسه با مواد غذایی دیگر بیشتر است ( هر 1 گرم روغن حدود 9 کالری انرژی دارد)
ب - اضافه کردن کره یا روغن حجم غذای کودک را افزایش نمی دهد و بدون اضافه شدن حجم غذای کودک انرژی غذای او بیشتر می شود.
ج - اضافه کردن کره یا روغن به غذا باعث نرمی غذا شده و بلع آنرا برای کودک آسانتر می کند.
2- اضافه کردن موادی که علاوه بر انرژی پروتئین غذای کودک را بیشتر می کند ( مغذی کردن )
پروتئین برای رشد کودک ضروری است و مصرف مواد غذایی غنی از پروتئین در تغذیه کودک توصیه می شود حتی الامکان مقداری گوشت ( مانند گوشت مرغ ،ماهی ،گوسفند و ...) باید به غذای کودک اضافه شود اضافه کردن نخود لوبیا و عدس که کاملا پخته و له شده باشند بعد از سن 9 ماهگی برای تامین پروتئین مورد نیاز کودک توصیه می شود. افزودن تخم مرغ به غذای کودک نیز پروتئین غذای کودک را بیشتر می کند به عنوان مثال برای کودکان بالای یکسال می توان تخم مرغ آبپز را داخل پوره سیب زمینی و یا سوپ کودک بعد از طبخ رنده نمود.
3- اضافه کردن مواد غذایی که ویتامین و املاح غذای کودک را بیشتر می کند ( مغذی کردن)
اضافه کردن برخی از مواد غذایی فقط کمی انرژی غذای کودک را بیشتر می کند ولی باعث می شود که غذا از نظر ویتامین و املاح غنی شود ویتامین ها و املاح هم برای رشد و سلامتی کودک ضروری هستند بدین منظور به مادر توصیه کنید: از سبزیجات برگ سبز برای تهیه غذای کودک استفاده کند مثل جعفری، شبت ، گشنیز و اسفناچ ( در کودکان زیر 1 سال اسفناج توصیه نمی شود) و یا هر نوع سبزی موجود در منطقه که می توان این مواد را به سوپ و یا پلوی کودک اضافه کرد.
از سبزیجات نارنجی رنگ برای تهیه غذای کودک استفاده نمایید این مواد دارای ویتامین آ هستند مانند کدو حلوایی و هویج
4- استفاده از پودر جوانه غلات:
روش تهیه پودر جوانه غلات: 
حبوبات غلات ( مانند گندم ) و حبوبات ( مانند عدس یا ماش ) را بعد از پاک کردن و شستن به مدت 24 ساعت در آب خیس کرده و سپس آب آن را خالی کرده و به صورت غیر فشرده در یک ظرف ریخته و روی ظرف را با پارچه بپوشانید هر 7 -8 ساعت یکبار محتویات ظرف را خیس کرده تا جوانه زدن شروع شود و بعد از گذشت حدود 2 روز می توان از جوانه ها برای تهیه سوپ استفاده کرد.
جوانه ها را می توان حدود یک هفته در یخچال نگهداری کرد روش تهیه آرد و مخلوط غلات و حبوبات تفت داده نسبت این مخلوط 2 به 1 است یعنی 4 قسم غلات ( برنج یا گندم ) بعلاوه 2 قسم حبوبات (لوبیا سویا یا نخود) است
5- استفاده از عصاره:
اضافه کردن عصاره استخوان قلم گوسفند یا گاو به غذای کودک باعث افزایش املاح و مقوی کردن غذا می شود .
روش تهیه عصاره استخوان:
می توان مستقیما قلم استخوان را در سوپ یا آش یا کته کودک انداخت و یا عصاره آنرا تهیه و بتدریج مورد استفاده قرار داد برای تهیه عصاره قلم گوساله را به مدت 2 ساعت در آب جوشانده و عصاره بدست آمده را می توان برای 2 ماه در فریز و یا برای 4 روز در یخچال نگهداری کرد.
 
 
2722 | 25 آذر 1394
نظر شما ثبت شد و با تایید مدیر منتشر خواهد شد.
امکان ارسال پیام در حال حاضر وجود ندارد.